5 C
Tuzla
17.04.2024.

Pušteni nalozi za isplate decembarskih naknada civilnim žrtvama rata i osobama s invaliditetom

Za isplate naknada civilnih žrtava rata za decembar 2023. godine izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 2.017.532,0 KM, dok je za neratne invalidnine izdvojeno ukupno 20.809.463,16 KM.

Iz budžeta je za ove isplate naknada za mjesec decembar izdvojeno nešto više od 23 miliona KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Ministarstvo će isplate izvršiti na račune centara za socijalni rad kojih na području Federacije BiH ima ukupno 61, a oni dalje puštaju isplate krajnjim korisnicima naknada shodno svojim rasporedima.

Ministarstvo napominje i da druge vrste naknada, kao što su porodiljne, još uvijek nisu regulisane na nivou Federacije, te da se isplaćuju različito od kantona do kantona, a sve informacije u vezi s tim imaju nadležna kantonalna ministarstva.

Federalno ministarstvo finansija naloge za isplatu naknada civilnim žrtvama rata i neratne invalidnine pustit će do 10.01.2024. godine, što je praksa koja je u primjeni od oktobra prošle godine s kojom ministarstvo nastoji da sve naknade iz resora imaju tačne i redovne termine isplate.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA