15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

Rukometaši BiH danas u Mejdanu dočekuju Kosovo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu danas sa početkom u 17 sati dočekat će reprezentaciju Kosova.

Utakmica se igra u okviru 4. kola Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Njemačkoj.

Na jučerašnjoj pres-konferenciji u Tuzli govorili su pomoćnik selektora Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić.

– Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za utakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom. Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu – kaže Damir Doborac.

U prvoj utakmici reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Kosovo u Prištini sa 25:22.

– Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i u nedjelju jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti. Mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa – kaže Senjamin Burić.

Reprezentativci BiH u Mejdanu su uvijek imali ogromnu podršku sa tribina, a odličnu atmosferu očekuju i na današnjoj utakmici.

Vezane vijesti

TUZLA