10.5 C
Tuzla
24.02.2024.

Sindikat policije osudio ubistvo koje je poljuljalo povjerenje građana

Sindikat policije MUP-a TK oglasio se u povodu ubistva Amre Kahrimanović.

“Povodom ovog događaja, ubistva građanke Tuzle Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.” – saopćeno je iz ovog Sindikata.

U svom saopštenju za javnost navode da je događaj uznemirio građane Tuzle, TK i cijele zemlje, posebno jer je krivično djelo počinio policijski službenik.

“Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima.

Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu. Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost i nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.

Sindikat policije MUP TK-a će se uvijek zalagati za poštivaąje i provođenje važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka.” – navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

TUZLA