32 C
Tuzla
17.07.2024.

Služba za zapošljavanje TK objavila dva poziva za poslodavce

Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona danas je objavila dva poziva za poslodavce. Riječ je o  Programu za stručno osposobljavanje pripadnika iz reda boračke populacije i  Programu sufinansiranja zapošljavanja. Na prvi poziv koji je objavljen u maju u okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja, javilo se 170 poslodavaca, a zaposlilo oko 200 osoba. I ovoga puta očekuje se zainteresovanost poslodavaca.

 

„Poslodavci apliciraju i dokumentacija nije ništa nije online, kao obično, nego dokumentaciju dostavljaju u Službu za zapošljavanje da li lično u naš protokol ili putem pošte na našu adresu Služba za zapošljavanje TK, Bosne srebrene  bb 7500 Tuzla.Otvoren je danas  i ostaje otvoren do 22. septembra, znači do idućeg petka“ istakal je Amela Makul, stručna savjetnica za informisanje Službe za zapošljavanje TK.

 

A Javni poziv za poslodavce za stručno osposobljavanje boraca i članova njihovih porodica otvoren je do 30. septembra. Poslodavcima je ponuđeno 33 zanimanja.

„ I tako će aplicirati za zanimanje, odnosno osobu kojoj mogu pružiti stručno osposobljavanje. Inače sredstva su izdvojena od Vlade TK u iznosu od 200 hiljada KM, onaj mjesečni iznos koji se uplaćuje poslodavcu je 462 KM, s tim da poslodavac uplaćuje 112 KM za obaveze, a 350 KM ide osobi koja se nalazi na stručnom osposobljavanju“ ističe Amela Makul, stručna savjetnica za informisanje Službe za zapošljavanje TK.

 

Vezane vijesti

TUZLA