15 C
Tuzla
01.03.2024.

Stanje na putevima: Učestali odroni i mokar kolovoz

Na dionicama u nižim predjelima kolovoz je mokar zbog kiše, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu.

Izdvajaju se putevi: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Priluka-Glamoč-Mliništa, Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Šuica, kao i prevoje Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Poledica je moguća na zasjenjenim dijelovima puteva preko planinskih prevoja, a zbog izražene poledice skrećemo pažnju na put Sanski Most-Vrhpolje.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Mostar-Polog, Buna-Masline, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Kupres, Živinice-Kladanj-Olovo, Tuzla-Bijeljina, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča-GP Hum. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja i dalje ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Vezane vijesti

TUZLA