7 C
Tuzla
01.03.2024.

Taboo Show istražuje: Šta vas nervira u ponašanju vašeg partnera/partnerice?

Trideset godina nakon što je prvi put objavljena, knjiga ˝Muškarci su s Marsa, žene su s Venere˝ostala je najutjecajniji i najprodavaniji priručnik za veze. Kao prvi priručnik u kojem su detaljno iznesene razlike između muškaraca i žena, knjiga otkriva mogućnosti smanjivanja napetosti u vezama i poticanja ljubavi.

Prema zapažanjima autora, ne samo da muškarci i žene različito komuniciraju, oni i razmišljaju, osjećaju, opažaju, reagiraju, odgovaraju, vole, trebaju i cijene na drugačiji način. Gotovo nam se čini da su s različitih planeta, da govore različite jezike i da im je potrebna drugačija prehrana. Drugačije razumijevanje naših razlika pomaže pri rješavanju velikog dijela naših frustracija u bavljenju i pokušavanju da shvatimo suprotni spol, što u konačnici dovodi do uspješnijih veza i partnerskih odnosa. Pitanja u našem upitniku osmišljena su da istraže različite aspekte partnerskih odnosa, uključujući komunikaciju, percepciju potreba, razumijevanje i prilagodbu, rješavanje sukoba, izražavanje ljubavi, prilagodbu i zajedničke ciljeve.

Cilj je razumjeti kako se parovi nose s razlikama i frustracijama u svom odnosu. Pozivamo vas da popunjavanjem upitnika date svoj doprinos razumijevanju ove teme, pomozite nam da zajedno zaključimo šta nas to frustira, nervira, na šta možemo a na šta ne možemo uticati.

Za ispunjavanje ovog upitnika dovoljen su dvije minute vašeg vremena, a rezultate istraživanja obajvuljemo u devetoj epizodi podcasta „Taboo Show“.

Vezane vijesti

TUZLA