Naslovnaučitavanje...
Recept koji se rijetko pravi, a pamti se po ukusu: Ukiseljeni bijeli luk

Recept koji se rijetko pravi, a pamti se po ukusu: Ukiseljeni bijeli luk

U državama brdovitog Balkana priprema zimnice nekada je bila dio svakodnevice i gotovo da nije bilo domaćinstva bez nekoliko tegli turšije, paprike ili ajvara. Aromatični...

Ruske kape: Nestaju sa stola za pet minuta

Posne ruske kape su kolač koji se na trpezi zadrži vrlo kratko, često nestanu već nakon nekoliko minuta. Spoj mekanog biskvita, čokoladne glazure i...
Kako se peče pita i na kojoj temperaturi: Sve što trebate znati

Kako se peče pita i na kojoj temperaturi: Sve što trebate znati

Priprema pite, bilo slane ili slatke, traži preciznost, vrijeme i osjećaj za ravnotežu između hrskave korice i sočnog punjenja. Jedno od najčešćih pitanja koje se...

Ruska salata: Klasični recept koji i ove zime ostaje nezaobilazan na trpezama

Ruska salata, jedno od najprepoznatljivijih jela zimskog i prazničnog stola u Bosni i Hercegovini, ostaje i ove sezone među najtraženijim receptima. Iako se priprema...
Najukusnije domaće pogače spremne za samo dvadeset minuta

Najukusnije domaće pogače spremne za samo dvadeset minuta

Ukoliko ste među onima koji uživaju u mirisu domaće pogače koji ispuni cijelu kuhinju, ovaj jednostavan recept za najukusnije pogače mogao bi postati vaš...

Kremaste paprike u pavlaci: Domaća zimnica koja miriše na djetinjstvo

Kremaste paprike u pavlaci spadaju među one prave domaće poslastice koje volimo zimi, kada tražimo ukuse koji griju i podsjećaju na kuhinju naših nana....

Neodoljivi miris doma: Punjeni kruh s maslacem, češnjakom i sirom

Postoji li iko ko može odoljeti mirisu svježe pečenog kruha, aromatičnog češnjaka i topljenog sira? Punjeni kruh s maslacem, češnjakom i sirom jelo je...
Domaći sirup za imunitet koji su koristile naše nane

Domaći sirup za imunitet koji su koristile naše nane

U vremenu kada apoteke nude bezbroj vitamina i preparata, sve više ljudi s prvim znacima prehlade vraća se prirodnim metodama koje su koristile naše...

Titov ajvar u dvije boje: Recept koji je postao dio kulinarske historije

Josip Broz Tito bio je poznat kao veliki hedonista i ljubitelj domaće kuhinje, a među specijalitetima koji su zauzimali posebno mjesto nalazio se ajvar...
hljeb

Recept za hljeb koji se ne mijesi: Jednostavan i savršen za sendviče

Ako tražite način da pripremite domaći hljeb bez mnogo truda, recept za hljeb koji se ne mijesi prava je opcija. Lako se uklapa u...

Isprobali smo: Dva punjena patlidžana, ljetno jelo koje hladi dušu i puni stomak

Isprobali smo recept za dva punjena patlidžana koji nam je stigao od naše čitateljke, i moramo priznati, ovo jelo nas je potpuno osvojilo. Lagano,...
Matičnjak, Berba matičnjaka u domaćem vrtu

Matičnjak: kako ga uzgojiti na balkonu, zašto piti čaj i kako napraviti domaći tonik

Matičnjak je jedna od onih biljaka koju vrijedi imati pri ruci: u šoljici kao čaj, na koži kao tonik, u mirisu doma ili kao...