Tuzla servis – U protekla 24 sata rođeno je sedam beba

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

*** VODOVOD – Uredno vodosnabdijevanje gradskih i prigradskih naselja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je šest puta, evidentirano je izvršenje devet krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 152 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u naseljima Kula i Mejdan. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/ 000 – 522 i 061/918 – 934, ili putem e-maila: [email protected]
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Wizz Air zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve
letove iz i prema Tuzli. Odluka će se primjenjivati do 01. juna 2020. godine.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođeno sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.
*** JKP “Saobraćaj i komunikacije” – Administrativne prostorije na adresi Trg Stara tržnica bb, su otvorene za rad sa strankama od ponedjeljka do petka, od 07:30 do 14:00 sati. Prodaja parking karti se vrši u prostorijama Info centra, od ponedjeljka do petka, od 08:00 do 12:00 sati.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.
*** TE “Tuzla” ima obavezu ispitivanja sigurnosnih ventila na Bloku 5 i obavještava građane lokalnih mjesnih zajednica da će dana 26.05.2020. godine dolaziti do kratkotrajnih intervala narušavanja ambijentalne buke.