13.9 C
Tuzla
07.06.2023.

UKC Tuzla: Počeo Tečaj bazične edukacije iz kliničke elektromioneurografije

U organizaciji Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Ljekarske komore TK u toku je Tečaj bazične edukacije iz kliničke elektromioneurografije. Voditelj tečaja je prof. dr. med. sc. Renata Hodžić, neurolog Klinike za neurologiju UKC Tuzla.

Tokom tečaja stručna predavanja će održati i prof. dr. Simon Podnar, direktor Klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana.

Polaznicima i predavačima su se obratili predsjednik Ljekarske komore TK, prof. dr. Harun Brkić, pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC Tuzla, doc. dr. Igor Hudić i pomoćnik direktora za nastavu i naučnoistraživački rad UKC Tuzla, prof. dr. Ervin Alibegović.

Prema riječima pomoćnika za medicinske poslove, doc. dr. Hudića, organizacija ovakvog tečaja je pokazatelj da je Klinika za neurologiju nastavila trend izvrsnosti u radu i organizaciji edukativnih skupova.

Doc. dr. Hudić se posebno zahvalio prof. dr. Podnaru koji je iskazao interes za saradnju i želju da polaznicima prenese svoje znanje i iskustvo i istakao da se nada da će se saradnja nastaviti i proširiti, navedeno je u informaciji UKC Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!