18.9 C
Tuzla
23.06.2024.

/VIDEO/ Garancija kvalitete: U Tuzli svečano otvoren Oftalmološki centar „Jusufović“

Tuzla je postala bogatija za još jednu zdravstvenu ustanovu u kojoj će građani imati priliku dobiti sve oftalmološke usluge. Sa radom je počeo Oftalmološki centar Jusufović.

Nakon godina rada u struci, specijalista za očne bolesti Vahid Jusufović odlučio se građanima ponuditi ugodan ambijent u kojem će moći dobiti kvalitetnu uslugu.

„ Oftalmološki centar „Jusufović“ raspolaže sa dijagnostičkom opremom gdje su terapeutske procedure savremene. Prije svega tu je klasični oftalmološki pregled od uzimanja oštrine vida, mjerenja očnog pritiska, pregleda očnog dna, okularne koherentne tomografije u 3D, najsavremeniji ultrazvuk. Isto tako posjedujemo i operacionu salu za operacije u lokalnoj anesteziji u kojem se nalazi najsavremeniji oftalmološki mikroskop i jedna od najsavremenijih kombinovanih fako mašina“, istakao je u izjavi za RTV Slon prof.dr. Vahid Jusufović, spec. oftalmolog. i vlasnik Oftalmološkog centra „Jusufović“.

Na izuzetno dobroj i pristupačnoj lokaciji na Stupinama građani će moći obavljati sve vrste pregleda. Stručnost, pouzdanost i zadovoljstvo pacijenata prioritet su svih uposlenih.

Osim toga, u sklopu Oftalmološkog centra nalazi se i Optika tako da građani i pacijenti odmah nakon pregleda imaju na raspolaganju veliki izbor naočara.

„ Mi raspolažemo širokim asortimanom kako dioptrijskih okvira i stakala koje se rade po mjeri, sunčanih naočara i kontaktnih leća“, navodi Jusufović.

Cilj je obezbijediti što bolju i savremeniju opremu kako bi se pružila kvalitetna i sigurna usluga pacijentima. Otvaranjem Oftalmološkog centra „Jusufović“ Tuzla je dobila još jednog konkurenta u hirurškoj oftalmologiji.

Pacijentima se na ovaj način otvara mogućnost izbora, odnosno da sami biraju gdje i kome žele dati svoje povjerenje i brigu o svom zdravlju.

„ Onog momenta kada imaju mogućnost da biraju biće i posla, biće zadovoljni ti građani i pacijenti a to su naši klijenti i bićemo i mi zadovoljni. Izbor mogućnosti daje za pravo pacijentu da bira ali i nama obavezu da budemo dobri u svom poslu i da privučemo te pacijente“, smatra prof. dr. Emir Čabrić, spec. oftalmolog. i direktor JU Poliklinika Doboj Jug.

Dokaz da su na pravom putu i da građanima nude samo najbolje jeste dozvola koju su dobili od Ministarstva zdravstva da mogu prometovati medicinska sredstva klase 1 i 2B.

Još jedna među brojim prednostima Oftalmološkog centra „Jusufović“ jeste ta što će pacijenti moći dolaziti bez najave na pregled i bez uputnica.

Vezane vijesti

TUZLA