22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Zmajice protiv Slovenije: Spremne smo da osvojimo nova tri boda

Dva dana su ostala do drugog meča ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u UEFA Ligi nacija, u kojem će naš tim u Zenici dočekati selekciju Slovenije.

Zmajice se u Trening kampu spremaju za taj meč, a stručni štab im kroz video analize prenosi šta mogu očekivati od narednog protivnika.

Reprezentativka Selma Kapetanović očekuje da uz podršku sa tribina bh, tim dođe do pobjede:

„Iza nas je teška utakmica sa Bjelorusijom koju smo uspješno apsolvirali i ostavili iza nas. Sad smo u potpunosti fokusirani na narednog protivnika, selekciju Slovenije. Znamo da nas očekuje još jedan zahtjevan meč, ali mi smo spremne i sa dosta optimizma dočekujemo narednog protivnika. Vjerujem da ćemo uz podršku publike na našem terenu doći do nova tri boda.“

Pozitivno pred utakmicu sa Slovenijom razmišlja i Ena Taslidža:

„Imamo kvalitetnu ekipu, dobro radimo na pripremama i sigurna sam da će se to odraziti na terenu i da ćemo u utorak ostvariti novu pobjedu. Imamo visoke ambicije u ovom takmičenju i cilj nam je da se plasiramo u Ligu A i na taj način dovedemo u našu zemlju najbolje evropske reprezentacije. Zato u svaki meč ulazimo motivisane i vjerujem da ćemo ostvariti još jedan uspjeh u Ligi nacija.“

Utakmica Bosna i Hercegovina-Slovenija na programu je u utorak, 26. septembra u 16:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. Ulaz za publiku je slobodan.

Vezane vijesti

TUZLA