14 C
Tuzla
19.04.2024.

Zvizdić – Sattler: Raditi na ispunjavanju uslova kako bi BiH što prije postala članica EU

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je u utorak sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom o političkoj situaciji u BiH i o današnjem imenovanju Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je rekao da je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala preporuku za imenovanje Vijeća ministara i to velikom većinom glasova, što je svakako pozitivan signal uoči današnje sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, zahvalio se Sattleru na podršci i rekao da je Delegacija EU uvijek bila partner vlastima u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler je rekao da su EU i BiH vrlo bliski partneri i da Unija želi da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice. Poručio je da u narednom periodu treba raditi na ispunjavanju uslova kako bi BiH što prije postala članica EU.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu evropskih integracija – saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vezane vijesti

TUZLA