17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

ZZO TK: Osobe koje su podnijele zahtjev za povrat novca trebaju preuzeti rješenja

Zavod zdravstvenog osiguranja TK pozvao je osobe koje su podnijele zahtjev za povrat sredstava uplaćenih za premiju osiguranja za 2023. godinu, a nisu dobila rješenje o povratu sredstava, da dođu u nadležnu poslovnicu zdravstvenog osiguranja zbog preuzimanja rješenja. Jedan član porodice može preuzeti rješenja za ostale članove porodice.

Ukoliko osoba nije u mogućnosti da dođe u nadležnu poslovnicu, može dostaviti e-mail adresu putem koje će mu biti dostavljeno rješenje o povratu sredstava elektronskim putem.

Napominjemo da je Zavod u tom smislu počeo obavještavati osigurane osobe telefonskim putem i putem viber poruka, navode iz ove institucije.

Uplata sredstava na račun podnosioca će biti moguća po preuzimanju rješenja od strane podnosioca, odnosno po pravosnažnosti rješenja, te molimo da se rješenja o povratu preuzmu direktno u nadležnoj poslovnici ili da se dostave e-mail adrese zbog dostavljanja rješenja elektronskim putem. Pregled urađenih rješenja, kao i generalije na osnovu kojih lica mogu dostavljati svoje mail adrese dostupne su web stranici Zavoda, stoji u obavijesti iz ZZO TK.

Vezane vijesti

TUZLA