20 C
Tuzla
15.07.2024.

Akcija “Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh” nastavlja se i ove godine

Petu godinu za redom, grupa entuzijasta okupljenih oko ideje da obraduju mališane iz domova za djecu bez roditeljskog staranja, ustanova za brigu o djeci s posebnim potrebama i mališane iz socijalno ugroženih porodica, provodi akciju „Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh“.

U prethodne četiri godine hiljade dobrih ljudi u zemlji i inostranstvu, od Australije do Amerike, Njemačke, Portugala i Dubaija, zajednički je na platformi zadjecubih.online ispunilo nekoliko hiljada dječijih želja. Za samo nekoliko dana svake od prethodnih godina pokloni su kupljeni i stigli su na adrese mališana.

Za neke od njih bio je to prvi ikada poslan paket koji su dobili. Samo njihov. Stizale su barbike, bicikli, kamioni, slagalice, trenerke, slatkiši. I svi su bili posebni, važni i njima najbolji.

“Motivirani uspješnom realizacijom, ljudskom dobrotom i velikom željom i energijom da djeci izmamimo osmijeh na lica i ove godine nastavljamo lijepu priču o jednoj želji, jednom poklonu i jednom osmijehu”, navodi se u saoštenju Online platforme “Za djecu BiH” 

Kako možete obradovati mališane?

Kao i prošle godine, dostavljene su nam liste želja koje su od danas vidljive na platformi zadjecubih.online

Sve što trebate uraditi je da pronađete želju koju ste u prilici ispuniti. Označite želju, kupite poklon i pošaljite ga ili odnesite na navedenu adresu. Iako su želje, uglavnom, vrlo male, radost kad budu ispunjene je velika.

“Ispunite želju, donesite osmijeh nekom na lice! Uljepšajte praznike djeci!”, stoji u saopštenju.

Vezane vijesti

TUZLA