7 C
Tuzla
22.03.2023.

Bećirović-Duraković: Pojačati komunikaciju između različitih nivoa vlasti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Banjoj Luci s potpredsjednikom bh. entiteta RS Ćamilom Durakovićem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u ovom entitetu.

Bećirović je naglasio da su očuvanje stabilnosti i ekonomski razvoj u najboljem interesu svih građana i naroda Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu poručio je da treba prestati sa neprimjerenim i neodgovornim izjavama koje unose nemir među stanovnike u našoj zemlji. Član Predsjedništva BiH Bećirović je izjavio da se političari u Bosni i Hercegovini trebaju takmičiti u otvaranju novih škola, fakulteta i fabrika, a ne u davanju teških izjava.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković je istakao da sve probleme treba rješavati dijalogom i uz međusobno uvažavanje. On je istakao da u datim okolnostima treba učiniti korake naprijed i doprinositi razvoju naše zemlje.

Na kraju, sagovornici su se složili da u Bosni i Hercegovini treba pojačati komunikaciju između različitih nivoa vlasti s ciljem rješavanja egzistencijalnih problema građana.

RTV Slon/Fena

POSLJEDNJE DODANO