8.9 C
Tuzla
29.02.2024.

BIHAMK- Na putevima u BiH saobraća se po vlažnom kolovozu

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima. Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Slaba magla smanjuje vidljivost na širem području Sarajeva, Kupresa, Kalesije, Viteza i Kiseljaka.
Također, BIHAMK savjetuje oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
 
Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a izdvajaju puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Mostar-Polog, Žitomislići-Doljani i Sarajevo-Foča.
 
U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.
 
Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova),  Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

RTV Slon/BIHAMK

Vezane vijesti

TUZLA