18.9 C
Tuzla
01.03.2024.

Centralno grijanje Tuzla: Završene pripreme za predstojeću sezonu

Iz Centralnog grijanja Tuzla obavijestili su građane da su izvedene sve neophodne mjere za pripremu pred nastupajuću sezonu grijanja. Dodali su i da pozivaju etažne vlasnike da u saradnji sa Upraviteljima ispitataju instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja kako bi potvrdili ispravnost

“Obavještavamo naše korisnike da je „Centralno grijanje“ d.d. Tuzla u periodu van sezone grijanja izvelo i poduzelo sve neophodne mjere i radove u cilju pripreme sistema daljinskog grijanja Grada Tuzla pred nastupajuću sezonu grijanja, a sve u skladu sa Planom poslovanja Društva i utvrđenom dinamikom mašinskih i građevinskih radova za 2023. godinu.

Opštim uslovima za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplotne energije sa Tarifnim pravilnikom definisana je sezona grijanja na način da se toplotna energija isporučuje kontinuirano počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine. Izuzetno, sezona grijanja može početi  (najranije) 01. oktobra ako se mjerenjem ustanovi da  temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi  (mjereno tri dana uzastopno u 21 sat)  12C ili manje (uslov još nije ispunjen).

Pozivamo predstavnike etažnih vlasnika da u saradnji sa Upraviteljima ispitataju instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja kako bi potvrdili ispravnost istih, te samim tim spriječili eventualne kvarove i štete uzrokovane navedenim. Također, obavještavamo i korisnike/ vlasnike vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica, da sa svojim serviserima pregledaju svoje podstanice i instalacije i da ih pripeme za predstojeću sezonu grijanja” – saopćeno je iz Centralnog grijanja dd Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA