21.7 C
Tuzla
23.09.2023.

CIK: Objavljena publikacija o radu Glavnog centra za brojanje glasova

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je četvrtu publikaciju “Izvještaj o radu Glavnog centra za brojanje – Opći izbori u BiH 2022. godine” u okviru edicije “Izborno pravo u praksi – Opći izbori 2022. godine”, saopćeno je iz CIK-a.

Izdanje “Izvještaj o radu Glavnog centra za brojanje“ sadrži informacije o načinu uspostave tog centra, pripremnim aktivnostima, sigurnosnim aspektima, prijemu i kontroli materijala, brojanju i unosu glasova, ponovnim i kontrolnim brojanjima, krivičnim prijavama, transparentnosti rada, zapažanjima te svim drugim poslovima i zadacima iz nadležnosti Glavnog centra za brojanje.

Centralna izborna komisija BiH na ovaj način želi učiniti dostupnim što veći broj informacija svim akterima izbornog procesa, kao i svim drugim zainteresiranim pravnim i fizičkim licima radi potpunog, pravilnog i objektivnog informiranja o radu CIK-a.

Na linku: https://www.izbori.ba/?Lang=3&CategoryId=928&Tag=515 dostupne su današnja objavljena publikacija, kao i ranije objavljene „Analiza nevažećih glasačkih listića Opći izbori 2022-direktni izbori“, „Rješavanje izbornih sporova, sudska praksa – Opći izbori u BiH 2022. godine” te “Izvještaj glavne kontrole izbornih rezultata – Opći izbori u BiH 2022. godine”.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO