21.7 C
Tuzla
31.03.2023.

Čović i Sattler: Završiti implementaciju rezultata Općih izbora i krenuti u sveobuhvatne reforme

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler sastali su se u srijedu u Mostaru gdje su istaknuli kako stečeni kandidacijski status BiH daje snažan temelj za jačanje integracijskih procesa zemlje i ubrzan put prema EU.

Uz brojne teme dvojice visokih dužnosnika, izdvojeno je kako je potpuna implementacija rezultata Općih izbora ključna u ovome trenutku, kako bi se napravio strateški okvir za reformske procese, priopćili su iz HDZ-a BiH.

Nakon uspostavljanja Vijeća ministara BiH, Vlada FBiH je sljedeći faktor koji mora uskoro biti u potpunosti implementiran. Kočenje procesa nikome ne može biti u interesu, osobito u trenucima kada međunarodni partneri i prijatelji daju snažnu potporu u svim segmentima, dodaje se u priopćenju.

Uz ključna pitanja koja se odnose na formiranje Vlade FBiH, dužnosnici su pozdravili i usvajanje proračuna na razini BiH čime je ostvarena stabilnost i nastavljena odlična dosadašnja praksa funkcioniranja institucija BiH.

Zaključeno je kako će tijela EU i dalje biti ključni partner BiH u svim oblastima, osobito u rješavanju ključnih političkih pitanja koje trebaju dati funkcionalnost i stabilnost kako BiH, tako i cijele regije.

POSLJEDNJE DODANO