17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

Danas se očekuje izručenje Damira Mehića Bibija Kantonalnom sudu Tuzla

Nakon što je Damir Mehić Bibi u avgustu 2023. godine uhapšen na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” pri pokušaju ulaska u Srbiju sa falsifikovanim ličnim dokumentima, a nakon što je za njim raspisana Intepolova potjernica, danas se očekuje njegovo izručenje.

“Kantonalni sud Tuzla danas očekuje izručenje Damira Mehića Bibija.” – potvrđeno je iz Kantnalnog suda Tuzla.

Na beogradskom aerodromu uhapšen Damir Mehić Bibi za kojim je ranije raspisana potjernica

Kako smo smo pisali u avgustu 2023. godine, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je saopćilo da je Mehić prilikom ulaska na teritoriju Republike Srbije pružio na uvid policijskim službenicima SGP Beograd falsifikovana dokumenta.

”Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je pritvor u subotu 12.08.2023. osumnjičenom državljaninu Bosne i Hercegovine M.D. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je prilikom ulaska na teritoriju RS, na aerodromu “Nikola Tesla” policijskim službenicima SGP Beograd dostavio falsifikovanu ispravu za utvrđivanje identiteta lica, tako što je koje je počinio krivično djelo. Nakon dodatnih provjera Interpola, utvrđeno je da se radi o osuđenom licu koje traži njegova matična država, na izdržavanju zatvorske kazne”, navodi se u saopštenju.

Uprava policije MUP-a TK je, postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla od 15. februara 2023. godine, raspisala centralnu potjernicu za Damirom Mehićem zvanim Bibi, a vezano za krivična djela po presudi Kantonalnog suda.

Damir Mehić Bibi prvostepenom presudom osuđen na 17 godina i 5 mjeseci zatvora

 

Vezane vijesti

TUZLA