15 C
Tuzla
01.06.2023.

Delegacija iz gradova Ukrajine u posjeti Gradu Tuzli

U Tuzli je upriličen prijem za delegaciju iz oblasti Černihiv na sjeveru Ukrajine, koju čine predstavnici gradova Černihiv i Horodnje. Delegacija iz Ukrajine boravi u Tuzli od 20. do 25. marta, sa ciljem razmjene iskustava o rekonstrukciji nakon rata. 

Razlog posjete delegacije iz Ukrajine Gradu Tuzli je razgovor o izazovima, naučenim lekcijama i najboljim praksama u procesu obnove Tuzle, sa naglaskom na teme kao što su  rekonstrukcija, učešće javnosti, energetski sektor i ekonomski oporavak i razvoj grada Tuzle poslije rata u Bosni i Hercegovini.

Posjetu delegacije ukrajinskih gradova i organizacija  organizovali su Forum građana Tuzle i Omladinski resurni centar (ORC) Tuzla i holandska organizacija PAX, koja je u prethodnom periodu učestvovala u projektima obnove, rekonstrukcije i oporavka u Bosni i Hercegovini, Kosovu i drugim područjima.

Nakon razgovora u gradskoj upravi Tuzle, organizovan je javni panel na temu „Razmjena iskustava iz regije Černihiv, Ukrajina i Tuzle“, koji će se održati u Kongresnoj sali Grand Hotela u Tuzli.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!