15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

Djeca iz vrtića „Pčelica“ obilježila Dan nezavisnosti BiH

Sa rukom na srcu i uz veliko poštovanje, mališani iz vrtića „Pčelica“ ponosno su stajali dok je intonirana himna Bosne i Hercegovine.

Iako premladi da znaju važnost 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, svi mališani su rado učestvovali u priredbama, koje su održane u vrtićima JU „Naše dijete“ Tuzla. Odgajateljima je cilj djeci od malih nogu usaditi ljubav prema domovini.

Djeca mnogo vole Bosnu i Hercegovinu, a posebno vole kada se izvodi himna. Veoma smo ponosni na njih. Svakodnevno se trudimo da razvijamo kod djece i ljubav i poštovanje prema domovini i bh. tradiciji“, kazala je za RTV Slon Lejla Ćosić, odgajateljica u JU „Naše dijete“ Tuzla.

A u tome, čini se i uspjevaju.

Zašto smo mi danas ovdje, šta obilježavamo? – Dan nezavisnosti BiH. A ti kako se zoveš? –Vedad. Zašto mi volimo svoju domovinu? – Zato što je volimo najviše od svih država“, samo su neke od poruka koje su mališani uputili.

A svoju državu vole i oni najmanji. Sa radošću su učestvovali u priredbi i bez greške prezentovali svoje tačke.

Učiteljice su bile kreativne pa su u jasličkoj grupi napravile Bosansku sobu, a mališani su u kroz simpatični ples prikazali narodnu nošnju, koja je tradicionalna za Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

TUZLA