20.5 C
Tuzla
15.07.2024.

Dom naroda PSBiH danas o zakonima o PDV-u, plaćama, ombudsmenima

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra zahtjev Predstavničkog doma državnog parlamenta da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom postupku.

Predstavnički dom je na posljednjoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio predloženi zakon kojim se ukida plaćanje poreza na doniranu hranu, a koji je u tom domu zajednički predložilo 15 poslanika i poslanica.

Dom naroda bi trebao razmatrati i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH također razmatra po hitnom postupku.

Delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH, čiji je  predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2021. godinu, kao i Godišnjeg revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2021. godinu.

Trebalo bi biti razmatrano i više izvještaja, među kojima Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2022. godinu, te Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2022. godinu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebala da se nađe i Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembra 2022. godine.

Vezane vijesti

TUZLA