23.9 C
Tuzla
21.06.2024.

Donesena osuđujuća prvostepena presuda – Tri godine i deset mjeseci zatvora muškarcu za nasilje u porodici

Općinski sud u Tuzli u petak je objavio osuđujuću prvostepenu presudu za muškarca inicijala E.Đ., koji je proglašen krivim za počinjenje krivičnog djela – Nasilje u porodici.

” E.Đ. je osuđen što je nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje vanbračne supruge sa kojom živi u zajedničkom kućanstvu, na način da je automobilom došao do radnog mjesta na kojem je bila zaposlena njegova vanbračna supruga, te noseći „bejzbol“ palicu ušao na njeno radno mjesto, gdje se nalazilo više zaposlenika, istu izveo iz prostorija i ugurao u vozilo gdje ju je vozeći tjelesno ozlijedio. Vozilom je udario u beton, na kojem mjestu su bila prisutna druga lica, nakon čega je žrtva uspjela pobjeći”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da se radi o prvostepenoj presudi, koja nije pravosnažna i na koju stranke imaju pravo žalbe.

Ono što je zanimljivo u ovom slučaju jeste da je sutkinja u ovoj presudi odredila maksimalno tri godine zatvora, koliko i propisuje Zakon, a što do sada u BiH za kazneno djelo – Nasilje u porodici niko nije izrekao.

Također, kako je potvrđeno za RTV Slon, sutkinja je za počinjeno krivično djelo izrekla kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, te opozvala ranije izrečenu uvjetnu osudu i optuženog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 3 (tri) godine i 10 (deset) mjeseci.

Možda će vas zanimati i ovo:

Donesena osuđujuća presuda u krivičnom postupku protiv bivšeg rukovodioca u Rudniku Kreka

Vezane vijesti

TUZLA