18.9 C
Tuzla
22.06.2024.

Dvije osobe policajcu iz Gračanice nanijele teške povrede

Policajac iz Gračanice jučer je teže povrijeđen nakon što su ga napale dvije osobe. Napadači su ubrzo uhapšeni, a policajac je zadržan na liječenju.

“Policijski službenici Policijske uprave Gračanica su dana, 19.05.2024.godine oduzeli slobodu A.K., rođen 1962.godine i H.K., rođen 2001.godine, oba iz Gračanice, koji će nakon izvršene kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana u Gračanici, počinili krivično djelo iz člana 358 KZ F BiH –  Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Naime, navedena lica su pružila aktivni otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih redovnih poslova i zadataka, dok je A.K. tom prilikom, nanio tešku tjelesnu povredu policijskom službeniku PS Gračanica, zbog koje je zadržan na daljem liječenju u JZU UKC Tuzla. Takođe, u navedenom događaju tri policijska službenika su zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari Doma zdravlja Gračanica nisu izjasnili i isti su upućeni na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gračanica” – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA