26 C
Tuzla
16.06.2024.

Dvojica rukometaša produžili ugovore sa RK Sloboda

Luka Knežević i Marko Lukić produžili su ugovore sa Rukometnim klubom Sloboda iz Tuzle.

Obojica su stigli u Slobodu na početku prošle sezone iz Rukometnog kluba Borac, a Tuzlaci su potvrdili nastavak saradnje sa dvojicom rukometaša.

Knežević, koji ima 24 godine, pokazao je dosljednu izvedbu na terenu i postao je nezamjenjiv dio taktičkog plana Slobode. Očekuje se da će Knežević i dalje biti ključni član ekipe u sljedećoj sezoni, te da će njegova uloga biti još veća u ostvarivanju sportskih ciljeva kluba.

“U Slobodi sam proveo jednu divnu sezonu i osjećao sam se kao kod kuće. Drago mi je što smo produžili saradnju i vjerujem da će sezona pred nama biti rezultatski mnogo bolja nego prošla”, rekao je Knežević nakon potpisivanja ugovora.

Luka Knežević produžio ugovor s RK Sloboda
Foto: RK Sloboda/MRK Krka

Dvadesetčetverogodišnji Lukić igra na poziciji srednjeg beka. U protekloj sezoni činio je jedan od najvažnijih kotača u igri crveno-crnih.

„Proveo sam jednu jako finu godinu u Tuzli. Zadovoljan sam uslovima koje smo imali. Ostaje mi žal što nismo ostvarili malo bolje rezultate, ali se nadam da ćemo sljedeće sezone biti puno bolji. Vjerujem da ćemo imati dobar tim i da ćemo se boriti za trofeje”, kazao je Lukić.

Vezane vijesti

TUZLA