12.8 C
Tuzla
25.09.2023.

Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca učestvovala na takmičenju u Hrvatskoj

U organizaciji Ronilačkog kluba “Roniti se mora” iz Zagreba, od 15. do 17. septembra 2023 na otoku Rabu održan je Mares Underwater Photo Marathon Cup uz učešće podvodnih fotografa iz Portugala, Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Nizozemske čime je Mares Underwater Photo Marathon Cup još jednom dokazao da je jedno od najvećih evropskih i jedno od najpoznatijih svjetskih takmičenja u podvodnoj fotografiji.

Ronilo se na prelijepim lokacijama Veli i Mali Ćutin, uz sunčano vrijeme i toplo more. Izletnički brodovi Mala Maris, Sardina, Lucky Luke i Old Big Mouse Mirka DC te gliser Kron Divinga prevezli su fotografe i njihove asistente na lokacije na kojima su imali dva zarona po maksimalno 90 minuta.

Svi fotografi su imali priliku odabrati po tri fotografije u pet različitih kategorija: Ambijent s modelom, Ambijent bez modela, Riba, Makro i Kreativa.

Žiri u sastavu Grega Verč (Slovenija), Francesco Pacienza (Italija) i Branislav Danevski (Hrvatska) imao je zadatak odabrati najbolje fotografije.

Učešće na ovom prestižnom takmičenju uzeli su i podvodni fotografi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca. U kategoriji Kompakt aparata Bilal Šarić je na temu Ambijent i na temu Kreativa osvojio 4. mjesto, dok je Tarik Šarić na temu Riba osvojio 6. mjesto.

U kategoriji DSLR-a prvo mjesto osvojio je Claudio Zori iz Italije, drugo mjesto Hinko Šolinc iz Slovenije, a treće Nuno Gonçalves iz Portugala.

U kategoriji kompaktnih fotoaparata najbolji su bili Talijani Chiara Scrigner (prvo mjesto) i Andrea Michelutti (drugo mjesto), dok je treće mjesto osigurala Hrvatica Alessandra Giordani.

Best of Show osvojio je Rui Bernardno iz Portugala, navode iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO