15 C
Tuzla
13.06.2024.

Ermin Ombaša novo pojačanje RK Sloboda

Rukometni klub Sloboda potvrdio je angažman mladog talenta, Ermina Ombaše, kao novog pivota tima. Ombaša, koji ima 23 godine, stiže iz RK Vogošća.

„Slobodi sam se pridružio iz razloga što mislim da je to trenutno najbolja opcija za nastavak moje karijere. Smatram da je Sloboda jedan od najprofesionalnijih klubova u BiH, što se tiče samo trenažnog procesa i organizacije kluba. Kada je riječ o očekivanjima za predstojeću sezonu, rekao bih da idemo korak po korak. To podrazumijeva da prođemo dobre pripreme, da se ekipa dobro upozna, da imamo to neko zajedništvo što će nas nositi kroz cijelu sezonu, a onda da idemo iz utakmice u utakmicu, da dižemo formu, jer smatram da imamo kvalitetnu ekipu na čelu sa kvalitetnim trenerom Mikićem i mislim da će Sloboda u narednoj sezoni napraviti dobre rezultate, kako u Premijer ligi, tako i u Kupu BiH“, kazao je Ombaša.

Ombaša je svoju rukometnu karijeru započeo u RK Briješće iz Sarajeva, a igrao je još i za RK Lokomotiva iz Brčkog te RK Jedinstvo 2015, također iz Brčkog. Bio je standardan član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od prošle godine je član A selekcije naše države.

Vezane vijesti

TUZLA