14 C
Tuzla
27.05.2024.

FMRSP: Rezultati ispravnosti za javni poziv podrške projektima NVO, sigurnih kuća i javnih kuhinja

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da su na web stranici Ministarstva objavljeni rezultati tehničke ispravnosti dokumentacije za javni poziv namijenjen podršci programima, projektima i aktivnostima nevladinih organizacija, udruženja, sigurnih kuća i javnih kuhinja za 2024. godinu, a koji se raspisuje za utrošak sredstava obezbijeđenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Nakon pažljive provjere pristiglih prijava, Komisija Ministarstva utvrdila je tehničku ispravnost dokumentacije za sve prijavljene projekte.

Od ukupno 191 prijave, 144 projekta su prošla u drugu fazu, dok 47 projekata nije zadovoljilo kriterije tehničke ispravnosti što je eliminatirni uvjet za prolazak u drugi krug ocjenjivanja.

U sljedećoj fazi, Komisija će izvršiti detaljnu analizu svih prijava kako bi odabrala najbolje projekte koji će imati značajan doprinos zajednici i ciljevima iz oblasti socijalne politike, odnosno unaprjeđenja prava i položaja osoba sa invaliditetom, siromašnih i žrtava rodno zasnovanog i porodičnog nasilja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Ministarstvo se raduje budućoj suradnji s organizacijama čiji projekti budu odabrani, te se zahvaljuje svim aplikantima na njihovom interesu za unapređenje socijalne inkluzije i pomoći najugroženijim članovima našeg društva, stoji u današnjem saopćenju resornog ministarstva, kao i da su liste uspješnih i neuspješnih aplikanata objavljene na web stranici na linku:

LISTA APLIKANATA ČIJE PRIJAVE NA JAVNI KONKURS ZA SREDSTVA DIJELA PRIHODA OSTVARENIH U BUDŽETU FBIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU ZA 2024. GODINU NISU FORMALNO ISPRAVNE

https://fmrsp.gov.ba/lista-aplikanata-cije-prijave-na-javni-konkurs-za-sredstva-dijela-prihoda-ostvarenih-u-budzetu-fbih-po-osnovu-naknada-za-priredjivanje-igara-na-srecu-za-2024-godinu-formalno-ispravne/  

 

 

Vezane vijesti

TUZLA