15 C
Tuzla
01.03.2024.

Fudbaleri Slobode sutra protiv TOŠK-a: „Nemamo pravo na kiks“

Fudbaleri Slobode sutra u 17 sati dočekuju ekipu TOŠK-a iz Tešnja. Iz Stručnog štaba crveno- crnih ističu da nemaju problema sa povredama te da u utakmicu ulaze u punom sastavu. Sloboda je i dalje lider na tabeli, no ima samo jedan bod više od drugoplasirane Stupčanice. Osim pobjede, kako kažu, ništa drugo ne dolazi u obzir.

„Igramo na našem domaćem terenu koji je dobar za igru i to nam omogućava da mi nametnemo naš sistem i stil igre koji nam je neophodan da bismo se predstavili u najboljem svjetlu. Nadam se da ćemo uz jedan maksimalan pristup i angažovanje svih igrača uspjeti zabilježiti pobjedu i uz pomoć naših navijača koji su nam vjetar u leđa na svakoj utakmici upisati tri boda“, kazao je Darko Mitrović, pomoćni trener FK Sloboda.

„Što se tiče svlačionice, situacija je ista kao i prvog dana. Svi se odlično slažemo, odlično treniramo, atmosfera na treninzima je na vrhunskom nivou. Kada je riječ o sutrašnjoj utakmici, igramo protiv takoreći autsajdera koji dolaze na Tušanj. Nalaze se na pretposljednjem mjestu na tabeli sa osam bodova, no to ne treba da nas zavara, oni su jako dobra ekipa sa par dobrih pojedinaca“, rekao je Srđan Vulić, fudbaler FK Sloboda.

Vezane vijesti

TUZLA