30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

Grad Tuzla: Za danas najavljen koncert vojnih orkestara Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD-a

U sklopu plana saradnje između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, tokom mjeseca maja 2023.godine planirana je realizacija koncerata vojnih orkestara Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih Snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je jedan u nizu događaja kojima se afirmiše bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, kroz saradnju vojnih orkestara dviju država, kao i obilježavanje 9. maja – Dana pobjede na fašizmom i Dana Evrope.

Koncerti vojnih orkestara su planirani za realizaciju na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini i predstavljaju nastavak ranije saradnje između predstavnika vojnih orkestara.

Vojni orkestar i hor Oružanih Snaga SAD u Evropi, održava više od 200 nastupa i koncerata svake godine u preko 20 evropskih zemalja i zemalja Srednjeg Istoka. Muzički su ambasadori Oružanih snaga SAD u Evropi.

Vojni orkestar Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine redovno učestvuje u različitim kulturnim i drugim aktivnostima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Jedan od koncerata biti će održan i u Tuzli, večeras sa početkom u 18.00 sati, na Trgu slobode.

Vezane vijesti

TUZLA