15.5 C
Tuzla
24.02.2024.

Magična Tuzla pod prvim snijegom: Trg slobode zablistao u prazničnom sjaju!

Građane Tuzle je jutros dočekao bijeli pokrivač, najava radosti i praznika. Ove godine centar grada pretvoren je u pravu bajku, jer sve blješti od novogodišnjih ukrasa. O svemu računa vode uposlenici Javnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije, a kako kažu uz još nekoliko detalja radovi će uskoro biti privedeni kraju.

„Mi smo krenuli u realizaciju i do kraja ove sedmice planirali smo da okončamo ove radove. U ovih dvadesetak dana akcenat smo stavili na najveći trg u Bosni i Hercegovini, Trg slobode“, kazao je Nedžad Malikić, direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Prvi snijeg je i predznak nadolazećih praznika, a upravo je u prazničnom duhu zablistao i Trg slobode. Postavljena je svjetleća kupola te bor visine 12 metara koji predstavlja omiljeno mjesto za fotografisanje našim sugrađanima, ali i turistima.

„Ono što je možda najznačajnije je da smo po prvi put od bivšeg kina Centar, odnosno ulaz u šetalište od Turalibegove ulice do Skvera, komplet taj dio ulica ukrasili. Mislim da će naši građani biti zadovoljni i da će ambijent biti upotpunjen“, rekao je Nedžad Malikić, direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

S druge strane, prvi snijeg je za preduzeće Komunalac bio znak da djeluju kako bi ulice i dalje bile prohodne. Vozila, oprema i posipni materijal spremni su od 15. novembra i u stanju pripravnosti.

„Mi smo već i prije tog datuma preduzeli određene aktivnosti, pripremili vozila, imamo dovoljne količine posipnog materijala. Uveli smo već i četverobrigadni sistem, znači radimo 24 sata tako da smo na neki način uradili tu prvu obavezu koja je bila naša“, potvrdio je Admir Bećirović, direktor JKP „Komunalac“ Tuzla.

Nadolazeći praznici svakako ne bi bili potpuni bez bijelog pokrivača. Prema najavama meteorologa, snježne padavine nas očekuju i u drugoj polovini decembra što će svakako upotpuniti božićnu i novogodišnju idilu.

Vezane vijesti

TUZLA