30 C
Tuzla
21.06.2024.

Mesud Pezer s 20,93 metra pobijedio i postavio novi rekord mitinga u Draževini

Bosanskohercegovački reprezentativac Mesud Pezer pobijedio je u konkurenciji seniora na 16. međunarodnom memorijalnom bacačkom mitingu “Draževina 2024 – Memorijal Nedeljko Burzamović”, koji je u nedjelju održan u Draževini kod Podgorice (Crna Gora).

Pezeru je, nakon uspješne zimske sezone te poboljšanja ličnog i državnog dvoranskog rekorda na 21,42 metra, ovo bio prvi nastup nakon mjesec i po dana pauze te priprema za ljetne nastupe.

Početkom marta nastupio je u na Dvoranskom svjetskom prvenstvu, na kojem je bio deveti.

-Ispitao sam svoju formu pred nastupajuće mitinge koji me očekuju. Zadovoljan svojim današnjim hicem od 20,93 m.  Čast mi je i zadovoljstvo bilo uveličati memorijal i oboriti rekord mitinga te time upisati još jedan u nizu rekorda u svojoj bacačkoj karijeri – napisao je na svojoj svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Dosadašnji, priznati rekord ovog natjecanja iznosio je 20,59 metara, ali je Hamza Alić 2008. godine, na prvom izdanju ovog mitinga, pobijedio s dužinom od 21,07 metara.

Međutim, taj rezultat mu nije priznat i kao lični rekord, jer miting u tom trenutku nije bio zvanično verificiran kod evropske i svjetske atletske asocijacije.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA