17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

Mininogometna reprezentacija BiH saznala protivnike u grupi Evropskog prvenstva

Žrijeb grupa Evropskog mininogometnog prvenstva “EMF Euro 2024 Sarajevo”, koje će biti održano od 1. do 9. juna ove godine u dvorani “Mirza Delibašić” Centra Skenderija, obavljen je danas u Vogošći.

Voljom žrijeba reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u grupi A, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Slovenije i Albanije.

Selektor mininogometne reprezentacije BiH Samir Mekić se nadao da neće u grupi igrati protiv selekcija iz regiona, ali očekuje da će BiH pokazati snagu na ovom tekmičenju i ostvariti dobar rezultat.

–  Mi ćemo nastupiti sa novom ekipom i očekujemo da ćemo proći grupu, a sve više od toga ćemo gledati kao veliki uspjeh za nas. Za BiH će nastupiti većinom igrači iz domaće lige, uz nekoliko provjerenih profesionalnih nogometaša. Nadamo se dobrom prvenstvu i rezultatu, želimo da pokažemo da vrijedimo – kazao je Mekić.

Na takmičenju će učestvovati 24 europske mininogometne reprezentacije, a titulu prvaka brani ekipa države Azerbejdžan.

Potpredsjednik Organizacionog odobra i potpredsjednik Udruženja “Mininogomet” Ervin Blažević napominje da će BiH krajem aprila u Podgorici igrati pripremne mečeve sa rivalima iz grupe EMF-a Crnom Gorom i Albanijom.

– Tamo ćemo vidjeti gdje je tačno naša reprezentacija u odnosu na rivale. Moramo se dobro pripremiti kako bi u Skenderiji igrali na najvišem mogućem nivou. Očekujemo zanimljivo prvenstvo i punu dvoranu. Želimo da sve reprezentacije iz Sarajeva ponesu lijepa sjećanja – izjavio je Blažević.

U grupi B EMF Eura 2024 nastupt će selekcije Kazahstana, Ukrajine, Engleske i Grčke, u grupi C će igrati Slovačka, Češka, Španija i Hrvatska. Grupu D sačinjavaju selekcije Rumunije, Mađarske, Poljske i Turske, u grupi E nastupaju Bugarska, Srbija, Gruzija i Portugala, dok će u okviru grupe F snage odmjeriti Azerbejdžan, Francuska, Italija i Austrija.

Vezane vijesti

TUZLA