15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Ministar Hasičević: Akcijom ‘Zaključavamo cijene’ zaustavljamo poskupljenja životnih namirnica

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH održane u Mostaru, na kojoj je donesena nova Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena na području Federacije i utvrđivanju visine marži, a kojom je proširena lista osnovnih životnih namirnica i pojedinih proizvoda, istaknuo je da je na dosadašnjih devet dodano još šest artikala.

Također je najavio da se radi na dodatnom proširivanju ove liste i to na 34 artikla, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

“Na današnjoj sjednici Vlade proširili smo Odluku o kontroli marži za osnovne životne namirnice i pojedine proizvode tako što smo listu proširili s postojećih devet na 15 artikala. Dakle, dodali smo još šest artikala. Vodili smo računa da utječemo na cijene, odnosno da probamo na ovaj način zaustaviti rast cijena osnovnih životnih namirnica koje su i najbitnije za najosjetljivije socijalne kategorije”, kazao je Hasičević.

Dodaje kako nastavljaju dijalog s trgovcima, potrošačima i sindikatom.

“Naredni projekt koji provodimo je da se ova odluka proširi na 34 artikla koje smo preliminarno dogovorili, a predstoji nam da sa zainteresiranim stranama dogovorimo način provedbe i kontrole. Ovim provodimo akciju ‘Zaključavamo cijene’. Na taj način bi bilo baš vidljivo ovo što je danas malo teže vidjeti, a to je mjera koja ograničava krajnje cijene na način da bi se postojeće cijene 34 artikla značajno smanjile i zaključale za određeni dogovoreni period. Sve to radimo s ciljem poboljšanja standarda naših građana i zaustavljanja ‘divljanja’ cijena”, istaknuo je ministar Hasičević.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA