18.9 C
Tuzla
23.06.2024.

Mjestimično vlažan kolovoz na putevima u BiH, mogući odroni

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skreće se pažnja na moguće odrone, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionici Malezijski put, svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Jelah-Doboj, zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice od 07 do 17 sati svakog dana osim nedjelje saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-5

Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

M-14

Srbljani-Bosanska Krupa, zbog sanacionih radova svaki dan osim nedjelje od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, jednom trakom. Vozače savjetujemo da koriste alternativne pravce dok traju radovi (Cazin-Stijena-Ljusina).

M-15

Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17

Nemila-Lašva, zbog sanacionih radova svaki dan osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

Tarčin-Konjic, zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj je regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Jablanica-Potoci, zbog sanacionih radova od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Hadžići, u toku su dodatni radovi na kružnom toku-uključenje u Hadžiće, zbog čega se saobraća usporeno.

M-17.3

Ulaz u Neum (Stolac-Neum), zbog neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Čevljanovići-Nišići, zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Rača-Bijeljina, u reonu Balatuna izvode se sanacioni radovi, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na rušenju tunelske cijevi vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

M-18.1

Trnovo-Grebak (dionica Delijaš-Garež), u toku je sanacija kolovoza, radnim danima od 08-16 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-19.2

Kladanj- Vlasenica (Gojsalići) izvode se radovi na sanaciji mosta, postavljeni semafori, naizmjenično propuštanje vozila.

REGIONALNI PUTEVI:

R-442 Hadžići-Gornja Grkarica-Krupac, zbog neophodnih radova svakog dana osim nedjelje od 07:30 do 17 sati na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-443 Kreševo-Kiseljak, zbog radova na dionici Tomića krivina-Alagići od 07 do 17:30 sati saobraća se jednom trakom, dok je preko mosta na rijeci Ljuskavi u naselju Alagići saobraćaj obustavljen i preusmjeren na izgrađenu obilaznicu.

R-444a Vareš-Pogar-Luke-Ratanj, zbog asfaltiranja 11. i 12.05. od 7 do 18 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na dionicu Pogar-Donja Borovica-Luke.

R-455a Živinice-Zelenika, zbog radova na dionici Bašigovci-Lukavica Donja saobraća se jednom saobraćajnom trakom od 08 do 16 sati radnim danima i subotom od 08 do 12 sati.

R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova od 07 do 17:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-460 Brčko-Cerik, zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta).

R-467 Podkamensko-Olovo (u naselju Boganovići) zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Krivaje obustavljen je saobraćaj. Vozila do 15 tona nosivosti saobraćaju  preko privremenog mosta, dok ostala vozila saobraćaju putem Ribnica-Banovići-Živinice-Kladanj-Olovo.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

R-470 Par Selo-Dubrave Donje, zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Vezane vijesti

TUZLA