30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

Mujkanović: FK Sloboda će ponovo igrati u Premijer ligi BiH

Senad Mujkanović novi je predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda. Ovo je njegov drugi mandat u tuzlanskom klubu i kako ističe prioritetni mu je cilj povratak crveno-crnih u Premijer ligu BiH.

To je jedini naš zadatak sada. Negledajući na druge stvari, samo ono goruće što moramo rješavati u klubu, rješavat ćemo, a sve ostalo bit će usredsređeno na sportski segment, na ljude koji dolaze da gledaju, da vratimo povjerenje ljudi i da pokušamo da se vratimo tamo gdje Slobodi pripada njeno mjesto među elitom od 12 ekipa”, kazao je Senad Mujkanović, predsjednik UO FK Sloboda.

Osim što je izabran predsjednik, većinom glasova u Skupštini tuzlanskog kluba, imenovan je i novi saziv Upravnog odbora kojeg će činiti sedam članova. Svi su složni u jednom, a to je da Fudbalski klub Sloboda vrate njenim građanima, stoga su već pripremili obiman plan i program rada.

Šta će se od njega ostvariti, šta neće zavisi od puno faktora ali moramo imati nešto da kažemo to nam je cilj. Sada nam treba saradnja svih, onih koje vole Slobodu, treba nam podrška svih građana Tuzle, podrška navijača i svih njihovih udruženja”, rekao je Mujkanović.

Mi imamo taj plan i program koji će nam biti temelj našeg rada. Klub neće niko niko ugasit niti ima ko namjeru uništit. Klub FK Sloboda će ostati tu gdje jeste, takav kakav jeste jedino će igrati Premijer ligu naredne godine to je naše nastojanje i to vam obećavamo”, smatra Dejan Pavić, dopredsjednik FK Sloboda.

Najavljeno je kako pripreme Slobode za novu sezonu počinju u ponedjeljak, 10. jula u 18.00 sati, a do tada će se znati ko će biti šef stručnog štaba.

Do tada bi trebali riješiti trenerski kadar i dobar dio igračke strukture, a ostalo ćemo raditi u hodu kada krenu pripreme i kada stigne trener. Ali smo blizu trenerskog rješenja, znači 95 posto posla je riješeno, ostalo je još pet posto a to je onaj završni razgovor kada se trebamo gledati oči u oči jer govorimo o ciljevima Slobode”, rekao je Senad Mujkanović, predsjednik UO FK Sloboda.

Prema planu cilj da Fudbalski klub Sloboda u narednoj sezoni izbori i plasman u Evropu.

Vezane vijesti

TUZLA