30.5 C
Tuzla
22.07.2024.

Objavljeni javni pozivi za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u Tuzli i Živinicama

Investicijska fondacija IMPAKT objavila je javne pozive za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u Tuzlanskom kantonu.

Pozivi su objavljeni za područje Grada Tuzle i Grada Živinice za sve koji žele pokrenuti biznis ili posluju maksimalno godinu dana, a IMPAKT inkubator se provodi u saradnji s Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona i lokalnim zajednicama.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja obuhvata poduzetničku obuku u trajanju od šest dana u periodu od maksimalno dva mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

Također, IMPAKT inkubator obuhvata pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela, zatim dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate, te stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Javne pozive zainteresirani mogu pronaći na web-stranici Investicijske fondacije Impakt, a prijave mogu poslati poštom, e-mailom te online prijavom putem linka.

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa više od 50 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica, saopćeno je iz IMPAKT-a .

Vezane vijesti

TUZLA