15 C
Tuzla
01.03.2024.

Počela nova grijna sezona u Tuzli

Danas je počela nova grijna sezona u Tuzli. Tehnološka proba sistema daljinskog grijanja grada počela je 10. oktobra kada su korisnici Centralnog grijanja već imali tople radijatore.

Grijna sezona 2023/2024. traje do 15. aprila naredne godine.

Centralno grijanje d.d. Tuzla je nakon završetka mašinskih i građevinskih radova u naselju Stupine, ulici Aleja Alije Izetbegovića, kao i kod Veterinarskog zavoda TK, u toku protekle sedmice kompletiralo radove i u ulici 2. tuzlanske brigade gdje je izvršena sanacija vrelovoda (priključak od zgrade Zvijezda).

U ulici Kralja Tvrtka završeni su mašinski radovi i izvršeno kompletno uređenje, a započeti su i radovi na asfaltiranju iste.

U ulici Rose Hadživuković završena je sanacija vrelovoda kao i mašinski radovi na montaži cijevi. Takođe je završen i veći dio građevinskih radova izuzev dijela koji se odnosi na asfaltiranje dijela trotoara i uređenje betonske staze, a isti bi trebali biti završeni u narednoj sedmici.

Nastavlja se raditi i na izradi vrelovodnih ogranaka u naselju Dragodol kao i vrelovodu za Rudarski institut, a radi priključenja novih korisnika.

Na ovaj način je povećana pouzdanost mreže daljinskog grijanja na pomenutim lokacijama što predstavlja provođenje jedne od smjernica za dugoročni razvoj sistema daljinskog grijanja grada Tuzla i preduslov za širenje mreže nakon rekonstrukcije magistralnog vrelovoda od ograde Termoelektrane Tuzla do Livnice, navode iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA