15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

Policija spriječila samoubistvo maloljetnika

U ponedjeljak u večernjim satima MUP TK zaprimio je informaciju o namjeri suicida 17-godišnjaka u Tuzli.

znaš li da je u Bih aktivan plavi telefon za podršku? 080 05 03 05

 

 

 

 

“Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, istražitelji Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima PS Zapad/PU Tuzla su u večerenjim satima 28.05.2024.godine,  nakon zaprimanja informacije da 17-godišnjak iz Tuzle prijeti suicidom, radeći na utvrđivanju identiteta maloljetnika, preduzeli niz istražnih radnji, te potvrdili navode informacije, identifikovali maloljetnika a zatim i spriječili počinjenje suicida.” – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je upoznato Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a u rad su uključeni JU Centar za socijalni rad Tuzla i druge stručne osobe.

“Više informacija nismo u mogućnosti iznositi, u skladu sa Zakonom o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku.” – dodaju iz Uprave policije MUP-a.

Plavi telefon aktivan u BiH

Plavom telefonu možeš da se obratiš kada imaš neki problem i potrebno ti je da razgovaraš o tome kako se osjećaš i šta proživljavaš. Osobe koje će ti se javiti će te saslušati i zajedno sa tobom pokušati da riješe problem. U razgovoru sa njima nećeš naići na osudu, ismijavanje ili nerazumijevanje. Dostupni su na broj telefona 080 05 03 05 ili na plavitelefon.ba.

 

Vezane vijesti

TUZLA