16.7 C
Tuzla
26.03.2023.

Šabanović: Trojka je pokazala da im je ljubav HDZ-a važnija od života i imovine građana

Amandmani na Budžet FBiH, koje su stranke okupljene oko Trojke uputile skupa sa HDZ-om BiH, pokazuju da je nekim sarajevskim strankama važnija vlast i naklonost HDZ-a u odnosu na živote, zdravlje i imovinu građana, navodi u izjavi za javnost zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Haris Šabanović.

Po njegovim riječima, amandmani kojima se traži preusmjeravanje novca namijenjenog za kupovinu letjelica za gašenje požara, koji svake godine prave ogromne probleme građanima FBiH, na opremanje MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, te izgradnju različitih objekata u Kiseljaku, Orašju, Novom Travniku ili Mostaru “ponovo pokazuju na šta je sve Trojka spremna samo da bi je HDZ zadržao u vlasti”.

-Baš kao i sporazum o formiranju vlasti, za kojeg su čelnici Trojke priznali da je pisan u centrali HDZ-a, predloženi zajednički amandmani očigledno su pisani na istom mjestu, istim rukopisom i s istim ciljem, a to je isključivo zadovoljavanje interesa HDZ-a na štetu građana. Čelnici i zastupnici Trojke dužni su građanima objasniti zašto im je, primjera radi, opremanje MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona važnije od kupovine letjelica za gašenje požara. Također trebaju objasniti zašto su im jedini zahtjevi koji se odnose na one prostore u kojima žive dominantno Bošnjaci reducirani na sitne projekte poput izgradnje bazena i da li se iza toga krije politikantska potreba da spriječe usvajanje Budžeta, a samim tim i povećanje penzija i realizaciju ostalih važnih projekata u FBiH, navodi Šabanović, prenosi Fena.

POSLJEDNJE DODANO