15 C
Tuzla
13.06.2024.

Skupština TK podržava svaki vid unaprjeđenja rada institucija vlasti

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, danas je u prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona održao sastanak sa predstavnicima organizacije „Centri civilnih inicijativa“ koji trenutno implementiraju projekat „Jačanje odgovornosti u upravljanju javnim preduzećima u BiH“.

S tim u vezi, tema razgovora bila je važnost razmatranja izvještaja o poslovanju javnih preduzeća i ustanova sa područja Tuzlanskog kantona.

Skupština Tuzlanskog kantona, shodno svojim nadležnostima, programiranim godišnjim aktinostima i zakonskim obavezama, svake godina razmatra izvještaje o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač.

Kako je na sastanku najavljeno da će Centri civilnih inicijativa u narednom periodu pokrenuti niz inicijativa kojima će se nastojati unaprijediti rad javnih preduzeća u BiH, gosp. Žarko Vujović je istakao da Skupština Tuzlanskog kantona podržava svaki vid nastojanja civilnog sektora u unapređenju rada institucija vlasti, pa tako i rada javnih preduzeća i ustanova.

Skupština Tuzlanskog kantona pozdravlja svaku aktivnost koja doprinosi povećanju transparentnosti rada, odgovornosti u upravljanju javnim dobrima, te je i na ovom sastanku potvrđena dobra volja za saradnjom koja će uslijediti podržavanjem i sprovođenjem inicijativa koje su u nadležnosti Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

TUZLA