0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Sloboda u nedjelju dočekuje Mladost

Fudbaleri Slobode u nedjelju će dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja u osmom kolu Prve lige Federacije BiH. Ova utakmica dolazi nakon pobjede nad ekipom Željezničara u Kupu BiH i plasmana u osminu finala ovog takmičenja. U ekipi vlada dobro raspoloženje.

”Što se tiče sinoćnje utakmice, odigrana i pobijeđena, jutros u 6 sati analizirana i arhivirana. Mi smo se već okrenuli narednom protivniku Mladost Doboj Kakanj koja je na početku sedmice već  označena kao crveni dan iz razloga što nam dolazi nakon mnogo utakmica. Šest utakmica smo odigrali u 15 dana, što je mnogo, tako da je ta utakmica označena kao najteža u ovoj sedmici”, kazao je Zlatan Nalić, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

”Ne možemo da računamo na Kurtalića koji ima tri žuta kartona i imamo jednu povredu Hasanbegovića, ne znamo šta će biti s njim, vidjet ćemo u naredna dva dana. Šef je već rekao, da je ovo teška, ja bih rekao i najteža utakmica za nas ove sezone”, rekao je Darko Mitrović, pomoćni trener FK Sloboda.

”Kompletan ambijent i naš niz bez poraza dokazuje da Sloboda zaslužuje da bude u eliti i naš glavni cilj ove sezone je da Slobodu vratimo u Premijer ligu BiH”, kazao je Tarik Kapetanović, igrač FK Sloboda.

Vezane vijesti

TUZLA