11.7 C
Tuzla
23.04.2024.

SSIOPI ŽFBiH podružnica Tuzla pokreće akciju za pomoć građanima Turske i Sirije

Samostalni sindikat izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica Federacije BiH Područje Tuzla izrazio je najdublje suosjećanje svim građanima Turske i Sirije kao i porodicama nastradalih u razornom zemljotresu koji je pogodio ove dvije zemlje.

– Duboko smo ožalošćeni nakon užasnog zemljotresa na tursko-sirijskoj granici. Slike koje već sedam dana svakodnevno dolaze do nas putem medija naprosto niko pa ni mi Željezničari ne možemo ostati indolentni. Naše misli i molitve su sa onima koji su stradali, zaglavljenima ispod ruševina i povrijeđenima kao i sa svim spasiocima koji čine sve što je u njihovoj moći da spasu živote – saopćeno je iz ovog sindikata.

Izrazili su i duboko suosjećanje kolegama i uposlenima Turskih državnih željeznica TCDD, željeznička kompanija u vlasništvu Vlade Republike Turske sa sjedištem u Ankari.

“Nasparam cijelokupne situacije Samostalni sindikat Infrastrukture ŽFBIH – Područje Tuzla pokreće akciju za pomoć građanima Turske i Sirije. Naše malo nekome je puno, a nikad se ne zna kad nama može zatrebati pomoć. I dabogda nikad nikome ne zatrebala” – stoji u saopćenju.

Vezane vijesti

TUZLA