10 C
Tuzla
25.03.2023.

Stanje na putevima – Smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti

Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila. Na dionicama Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Livno-Šuica-Kupres obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Jak vjetar formira sniježne nanose na putevima Priluka-Glamoč (Koričina) i Livno-Šuica (Borova Glava).  Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega a izdvajamo puteve: Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ i Gacko-Tjentište.

Magla i niska oblačnost na dionicama u planinskim predjelima smanjuju vidljivost.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala.  Na magistralnom putu Srbljani – Bosanska Krupa usljed težine snijega, došlo je do rušenja više stabala na magistralnu cestu, što ugrožava bezbjedno saobraćanje na navedenoj dionici. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i vrše uklanjanje obrušenih stabala, a postavljena je i privremena signalizacija. Preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija).

 

POSLJEDNJE DODANO