Naslovnaučitavanje...
Kako hrana i navike utiču na miris tijela i privlačnost

Kako hrana i navike utiču na miris tijela i privlačnost

Svako od nas ima svoj prepoznatljiv tjelesni miris - poput otiska prsta. Na njega utiču genetika, hormoni, zdravlje, raspoloženje i higijena, ali i ono...
Tradicija hljeba u Turskoj

Tradicija hljeba u Turskoj: Od drevnih primjeraka do današnjih stolova

Tradicija hljeba u Turskoj seže daleko u prošlost a areholozi su, prema određenim tvrdnjama, otkrili ostatke ukvašeng hljeba starog 8.600 godina. U produžetku teksta...

Šest jednostavnih koraka kako da smršate bez da držite dijetu

Pravilna ishrana ključna je za svakodnevno funkcionisanje organizma, održavanje energije i jačanje otpornosti. Iako preskakanje obroka ili smanjen unos kalorija može kratkoročno pomoći u...

Sa tržišta povučen Ledo Njoki Premium 500 g zbog sumnje na prisutnost stranog tijela

Kompanija Ledo d.o.o. Čitluk objavila je da, iz predostrožnosti i u skladu s načelima odgovornog poslovanja, povlači proizvod Njoki Premium 500 g serije proizvodnje...

Tri vrste hrane koje sabotiraju vaš trud da smršate

Mnogi koji nastoje smršati usmjeravaju se na zdrave navike, ali nesvjesno biraju hranu koja zapravo usporava napredak. Određene namirnice imaju reputaciju „zdravih“, iako u...

Greška broj jedan pri mršavljenju: Ne jedite ovu “zdravu” namirnicu

Granola, omiljeni doručak mnogih koji žele zdravo započeti dan, zapravo može biti ozbiljan saboter vašeg metabolizma i hormonske ravnoteže. Iako se često reklamira kao...

Studentski jeftini jelovnik koji dobro dođe svima: Evo šta vam je potrebno

Studentski život je sjajan dok ne ogladnite, a u frižideru vas dočeka pola limuna, umak od prije tri sedmice i komad hljeba sumnjive boje....
Namirnice/Hrana

Novi podaci o cijenama u FBiH: Hrana pojeftinila, prijevoz poskupio

U Federaciji Bosne i Hercegovine potrošačke cijene u julu 2025. godine u prosjeku su porasle za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, pokazuju...
Kako da tijesto ne upije ulje? Ovo je trik za savršene uštipke i lepine

Kako da tijesto ne upije ulje? Ovo je trik za savršene uštipke i lepine

Uštipci i druga pržena tijesta često su omiljen izbor za doručak ili večeru, ali problem nastaje kada tijesto nakon prženja postane previše masno jer...
Koliko dugo sladoled može trajati u zamrzivaču i kako prepoznati da li je pokvaren?

Koliko dugo sladoled može trajati u zamrzivaču i kako prepoznati da li je pokvaren?

Sladoled, baš kao i sve druge namirnice, ima svoj rok trajanja. Iako se u zamrzivaču kvari sporije nego svježa hrana, ne može trajati zauvijek....
Opasnost od salmonele spriječena zapljenom 40 tona mesa

Opasnost od salmonele spriječena zapljenom 40 tona mesa

Trovanje salmonelom spada među najčešće uzroke crijevnih infekcija, a obično nastaje konzumiranjem kontaminirane hrane, posebno mesa i jaja. Simptomi se javljaju nekoliko sati do...
aditiv

Sigurnost aditiva u hrani: EFSA poručuje, boje su šarene, a vaš izbor nije

EFSA, evropska agencija za bezbjednost hrane, u okviru kampanje "Safe2Eat" poslala jasnu poruku: prehrambeni aditivi prolaze rigorozne kontrole prije nego što stignu na tržište,...