5 C
Tuzla
02.04.2023.

Tuzla servis – Pružene su 202 zdravstvene usluge

*** VODOVOD – Doći će do otežanog vodosnabdijevanja, a moguće i do obustave vodosnabdijevanja u ulici Ismeta Mujezinovića brojevi: 45, 47, 49 i 51 zbog sanacije kanalizacione mreže u periodu od 8 sati pa do završetka radova. Uredno vodosnabdijevanje svih ostalih gradskih i prigradskih naselja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata u TK javni red i mir je narušen tri puta, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 202 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je dvije intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća odvija se prema utvrđenom rasporedu.
*** PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.U privatnim porodilištima u Tuzli rođena su tri dječaka.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u utorak od 12 do 14 sati će biti organizovana za stanovništvo mjesnih zajednica, zaposlene u preduzećima i ustanovama, te Mješovitu srednju školu Sapna u toj školi, a za Turističko-ugostiteljsku školu Tuzla u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.
*** CENTRALNO GRIJANJE TUZLA – Uredna isporuka toplinske energije.

POSLJEDNJE DODANO