5 C
Tuzla
30.11.2023.

U mjesnim zajednicama Donja Obodnica i Ljubače završena sanacija puta

U mjesnim zajednicama Donja Obodnica i Ljubače završena je sanacija puta, što će značajno poboljšati infrastrukturu u tom području.

„U mjesnoj zajednici Donja Obodnica su završeni radovi na putnoj infrastrukturi. U proteklom periodu smo radili najvise na putnoj infrastrukturi,ali i na uličnoj rasvjeti i na saniranju klizišta koja su se nalazila na ovom području, te na čišćenju vodotoka koji su uzrokovali plavljenje. Na ovaj način smo napravili još kvalitetniji ambijent za život naših građana”, rekao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, te dodaje da se trenutno radi i asfaltiranje puta pored igrališta.

“Radi se i na postavljanju pet nadstrešnica na autobuskim stajalištima, jer smo željeli da našoj djeci koja idu u škole i koja čekaju autobuse napravimo što bolje uslove. Kroz razgovor sa građanima, vidimo da su oni zadovoljni onime što Grad Tuzla radi u ovoj prigradskoj mjesnoj zajednici na izgradnji komunalne infrastrukture, a u narednom periodu poseban akcenat ćemo staviti na rješavanje vodosnadbjevanja ovih područja, a to je jedan veliki kapitalni projekat za koji će trebati duže vremena da se rješava ali u dogovoru sa našim građanima gledaćemo da što prije krenemo u realizaciju i ove aktivnosti“, ističe Lugavić.

U MZ Ljubače građani su učestvovali u izgradnji puta sa 20% prikupljenih sredstava i  asfaltirano je 230 metara puta, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od skoro 40 000 KM.

“Veoma značajan projekat za građanke i građane Ljubača, za kvalitet života ljudi koji žive ovdje i evo nastavljamo dalje sa izgradnjom infrastrukture, idemo da iskoristimo što bolje ove vremenske uslove da uradimo, jer kad kiša krene onda nemamo mogućnost da radimo. Na 10 različitih lokacija na području grada Tuzle se trenutno radi na izgradnji i sanaciji komunalne infrastrukture“, smatra gradonačelnik.

Ovi projekti sanacije predstavljaju samo neke od mnogih projekata koji su planirani u sklopu razvojnog programa Grada, a nadležne službe će i dalje raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i komunalnih usluga kako bi se omogućili još bolji uslovi za život svih građana.

Vezane vijesti

TUZLA