23.9 C
Tuzla
20.07.2024.

U Tuzli otvorena Poliklinika „Dr. Alidžanović“ – savremeni centar usluga iz interne medicine

Nakon nekoliko mjeseci opsežnih priprema kako bi već na samom početku rada pacijentima mogli pružiti kompletnu i kvalitetnu uslugu, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ je nedavno počela sa radom.

Poliklinika "Dr. Alidžanović", Jasmina Alidžanović
Poliklinika “Dr. Alidžanović” pruža usluge iz različitih oblasti medicine.

Respektabilni tim stručnog osoblja, pacijentima nudi širok spektar medicinskih usluga iz domena specijalističko-konsultativne zdravstvene zaštite, dijagnostike i liječenja u oblasti interne medicine uz primjenu savremenih medicinskih postupaka i tehnologija.

Korisnicima usluga ove poliklinike na početku njenog rada se nude usluge iz više oblasti interne medicine kao što su: Onkologija, hematologija, kardiologija, reumatologija, pulmologija, endokrinologija, gastroenterologija i nefrologija.

Poliklinika "Dr. Alidžanović", Jasmina Alidžanović

Također, pacijentima je na raspolaganju laboratorijska dijagnostika i ultrazvučna dijagnostika sa elastografijom kao što su: ultrazvuk dojke, ultrazvuk abdomena i urotrakta, ultrazvuk štitnjače i vrata i Color doppler krvnih sudova.

Poliklinika "Dr. Alidžanović", Jasmina Alidžanović

U ultrazvučnoj dignostici ove poliklinike potrebno je naglasiti rad na ultrazvučnim aparatima najnovije generacije, na kojima se mogu raditi ultrazvučni pregledi sa elastografijom, neinvazivnom metodom u kojoj se mjeri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promjena i određivanja prirode tumora. Pregled se izvodi ultrazvučnom sondom, a potpuno je bezbolan. Trenutno je Poliklinika „Dr. Alidžanović“ jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova na području Tuzlanskog kantona koja nudi ovu vrstu medicinskih usluga..

U medicinskoj usluzi kojom se žele postaviti viši standardi zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovine, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ svojim ali i drugim pacijentima nudi uslugu obezbjeđivanja stručnog i nepristranog drugog mišljenja na već postavljenu dijagnozu i preporučeno liječenje. Shodno dosadašnjem iskustvu rada sa pacijentima i praksom koji su pokazali da veliki broj njih često traži mišljenje drugog ljekara o svojoj dijagnozi i propisanoj terapiji, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ ima mogućnost to mišljenje ishoditi od od svjetski priznatih stručnjaka i medicinskih centara iz oblasti onkologije.

Poliklinika "Dr. Alidžanović", Jasmina Alidžanović
prim.doc.med.sci Jasminom Alidžanović

Tim vrhunskih medicinskih stručnjaka na čelu sa prim.doc.med.sci Jasminom Alidžanović, specijalistom interne medicine – onkologom, u ovoj poliklinici čine još:

  • med.sci Lejla Alidžanović – Nurkanović, specijalista interne medicine
  • med.sci. Amira Bijedić, specijalista interne medicine – kardiolog
  • med.sci. Mirela Bašić Denjagić, specijalista interne medicine – gastroenterolog
  • med.sci. Mario Križić, specijalista interne medicine – reumatolog
  • med.sci. Jasmina Pašić, specijalista interne medicine – endokrinolog
  • med.sci. Alma Halilbašić, specijalista interne medicine – hematolog
  • Edin Huskić, specijalista radiologoije – ultrasoničar
  • Ružica Zagorčić, specijalista pulmologije
  • Sumedija Subašić, diplomirana medicinska sestra i Adna Hodžić, medicinska sestra.

Poliklinka „Dr. Alidžanović“ se nalazi u Tuzli, na adresi Armije RBiH br. 32, a za sve dodatne informacije, konsultacije ili zakazivanje termina, zainteresiranim su dostupni telefoni 035 273 223 i 062 266 100 ili e-mail adrese: [email protected], [email protected] i [email protected].

Vezane vijesti

TUZLA