15.5 C
Tuzla
26.05.2024.

U UKC-u Tuzla veliki broj projekata adaptacije i rekonstrukcije objekata

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla paralelno se na više strana odvijaju radne aktivnosti u svrhu unapređenja uslova rada zdravstvenog osoblja i boravka pacijenata.

Trenutno je u toku završna faza radova na implementaciji projekta energetske efikasnosti koji se provode na Klinici za interne bolesti. U okviru projekta implementacije mjera energetske efikasnosti koje provodi BEEP implementacijska jedinica Federalnog ministarstva prostornog uređenja na Klinici za interne bolesti UKC Tuzla izvode se zamjena svih vanjskih prozora i vrata novom PVC stolarijom sa poboljšanim karakteristikama koeficijenta prolaska toplote. Radi se nova termo fasada po ETICS sistemu sa slojem termoizolacije od 10 cm, razvod nove gromobranske mreže, te unutrašnji radovi na obradi oko novougrađene stolarije.

Radovi su trenutno u završnoj fazi, a predviđeni završetak radova je sredinom marta 2024. godine.

Svi radovi su finansirani kreditnim sredstvima Svjetske banke preko Federalnog Ministarstva prostornog uređenja, a vrijednost projekta iznosi oko 2,000,000 KM.

U završnoj fazi su i radovi na adaptaciji i rekonstrukciji kompletnog prostora Polikliničkog dijela sa Dnevnom bolnicom Klinike za  onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju UKC Tuzla koje izvodi kompanija Deling Tuzla.

Na objektu Gradina unutar kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u toku su radovi na sanaciji ravnog krova iznad operacionih sala. Sredstva, u iznosu od 66.000 KM, za realizaciju ovih aktivnosti osigurala je Vlada TK putem Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, kroz Akcioni plan energijske efikasnosti javnih objekata na području TK.

Također, u toku je i sanacija krovova na objektima vešeraja i kotlovnice, te portirnice na ulazu u krug kompleksa UKC Tuzla. Donator materijala je kompanija Disk Živinice, a izvođač radova Elektrocentar Petek Tuzla.

Završena je i adaptacija svih svlačionica koje koriste učenici i studenti koji pohađaju praktičnu nastavu u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Za dječiju igru spremno je i igralište ispred Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla. Nakon što je u kampanji Fondacije tuzlanske zajednice „Za igru i graju podržimo malu raju“ nekoliko desetina donatora prikupilo gotovo 30.000 KM, u prethodnih nekoliko sedmica u parku ispred dječije bolnice instaliran je mobilijar sa zaštitnom podlogom.

Menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla ima viziju zadržati status regionalnog lidera u izvrsnost pružanja zdravstvenih usluga, uz kontinuirano unapređenje i poboljšanje kvaliteta usluga i zadovoljstva pacijenata.

Vezane vijesti

TUZLA